Позив на сарадњу

ЈАВНИ ПОЗИВ СВИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА, УДРУЖЕЊИМА, ПАТРИОТСКИМ СТРАНКАМА

Поштовани,

Настали смо из потребе да сачувамо и одржимо право на живот и здравље. Удружили смо се сви; лекари, професори, научници, струковна удружења, родитељи из Србије и региона, да бисмо, пре свега, заштитили нашу децу, унапредили њихово здравље и здравље целе нације.

Спонтано смо оформили организацију под називом „Лекари и родитељи за науку и етику – медицина заснована на доказима“, да бисмо могли да износимо сопствена мишљења, ставове, дилеме, страхове, решења  и као стручњаци и као родитељи.

Ступили смо у акцију у циљу јавног интереса и здравља деце, како би се јавност извештавала истинито о природи вируса названог САРС-КОВ 2, путевима заразе, начину заштите и лечења и дејству које  са собом носе вакцине против Ковид-19, утемељено на научним истраживањима и етичким принципима.

Дубоко смо забринути због кршења многих законских и етичких норми у актуелној ситуацији проузрокованој несхватљиво агресивном медијском кампањом.

Залажемо се за:

– равноправан, цивилизацијски дијалог учесника од струке и науке;

– мултидисциплинарни приступ и толерантну размену мишљења и ставова;

– за стварање националне стратегије очувања здравља, пре свега, деце  и целе нације;

– доступност и слободан проток информација.

Уколико су нам се циљеви, деловања, мотиви подударили, јавите нам се.  Послаћемо вам детаљне информације.

Ако се удружимо, наша снага биће већа. Бићемо непобедиви у одбрани права на здраву животну средину, на радосно и здраво детињство наше деце, права на рад родитеља и спокојну старост бака и дека!

Контактирајте нас!